Press "Enter" to skip to content

Bescherm uw kind tegen gewetenloze personen bij online gamen

Online games zijn videogames die door gebruikers worden gespeeld op een virtueel platform, hier via een computernetwerk. Het is een doorbraak in communicatietechnologie omdat het gebruikers in staat stelt om tegelijkertijd online games te spelen tegen tegenstanders van over de hele wereld. Daarnaast omvat het concept ook online gokken, waarvoor er online casino’s of virtuele pokerrooms zijn. In de meeste gevallen rekenen aanbieders van online games een vergoeding bij abonnement of een maandelijks bedrag. Deze kosten worden betaald via online betaalmethoden om continue toegang tot videogamesoftware mogelijk te maken. De soorten games zijn afgestemd op de behoeften en interesses van gebruikers. Dit kunnen strategiespellen, racespellen, schietspellen en autospellen zijn.

Naarmate het gebruik van internet groter wordt en internetgebruikers toenemen, is er behoefte ontstaan ​​om de reikwijdte van online gamen uit te breiden om zoveel mogelijk gebruikers op te nemen. Onlangs werd geschat dat er op elk moment minstens 2 miljoen gebruikers online gamen.

Maatregelen genomen om gewetenloze personen aan banden te leggen

Naarmate de online aanwezigheid van mensen toeneemt, neemt ook het aantal gewetenloze personen toe dat online gamers probeert uit te buiten. Vooral ouders wordt aangeraden uiterst waakzaam te zijn, vooral wanneer hun minderjarige kinderen deelnemen aan online escape room   online games. Deze gewetenloze mensen krijgen ook de schuld van het ondermijnen van interpersoonlijke relaties in gezinnen en hebben ervoor gezorgd dat de gebruikers hun taken verwaarlozen. Er zijn enkele proactieve maatregelen voorgesteld om dit effect te beteugelen.

Afspeeltijd beperken
Dit houdt in dat er een tijdschema wordt opgesteld waarin wordt aangegeven hoeveel tijd een kind aan elke activiteit moet besteden. De tijd die aan online spelen wordt besteed, moet worden beperkt om het kind in staat te stellen zijn huiswerk te maken, schoon te maken en buiten met andere kinderen om te gaan. De maatregelen moeten vooral worden gegeven aan kinderen die gratis online games spelen, aangezien er geen financiële limiet is aan deze games.

Wees op uw hoede voor de gegeven informatie
Het is belangrijk dat gebruikers hun privégegevens niet online bekendmaken, met name financiële rekeningen. Dit voorkomt internetfraude en identiteitsdiefstal. Evenzo worden gebruikers geadviseerd om bijnamen in hun games te gebruiken om identificatie door fraudeurs en schending van hun privacy te voorkomen. Bovendien, als ze een verdachte persoon opmerken, wordt hen geadviseerd deze te blokkeren en een melding te plaatsen bij de exploitant van de gamesite. In het geval van betaalde games moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het verstrekken van financiële details, zoals betalen om naar een ander niveau in een game te gaan.